HUSKVARNA, Stödboendet Debora Syd


Debora syd är ett stödboende för kvinnor i Huskvarna. Boendet drivs av LP Södra Vätterbygden som är en idéburen verksamhet med kristen värdegrund.

LP-verksamheten möter människor med ett beroende, men också alla som behöver en gemenskap och en verksamhet av någon annan anledning. Det kan vara att du är ensam, sjukskriven, arbetslös, mår psykiskt dåligt eller bara vill ha ett sammanhang och en gemenskap med andra. Alla är välkomna! Du har också möjlighet att boka ett första möte eller samtal i lugn och ro för att prata om din livssituation och om vad du önskar.

Vi gör också hembesök, besök på avgiftningen, ordnar sommarläger, julfest, nätverkar med kommunen, Hela Människan mfl. och ordnar en del utflykter o besök i andra kyrkor. 

Vi har också startat ett stödboende med plats för två kvinnor i Huskvarna, där det finns möjlighet att landa och få hjälp efter en behandling eller i en utsatt situation. Vi erbjuder stöd, verksamhet, samtal och arbetsträning mm. 

Måndagar oj.v. kl. 18.00 träffas en kvinnogrupp, Debora, för att samtala om olika ämnen som rör livet. Det kan vara självbild, vänskap, rädsla, ensamhet, integritet mm. 

Tisdagar oj.v. är det LP Gudstjänst kl. 18.00 i Pingstkyrkans café med fika och gemenskap för alla. Vi är oftast på plats under dagtid på kontakten på tisdagar.

Onsdagar varje vecka 10-13 (oj.v. 10-14) så träffas vi på ”Kvinna” i Pingstkyrkans inre café för att skapa, fika, prata och äta en billig lunch tillsammans. Varannan vecka är det också en öppen samtalsgrupp mellan 13-14. Du är välkommen med hela tiden eller en liten stund om du vill.

Onsdagar 19-21 och fredagar 15.30-18.00 är vi i Pingstkyrkans gympahall om du vill röra på kroppen.

Torsdagar 11-12 är det också gympa men då bara för kvinnor.

 

Varmt välkommen att höra av dig till oss!

 

Ulrika Wadskog

Föreståndare LP kontakten Södra Vätterbygden

Regionledare Småland/Öland

Tfn 0720 207183

Mejl: ulrika.wadskog@pingstjonkoping.se S