Nyheter


Uppesittarkvällen med LP-verksamheten från Arvika

 •   2020-12-22

I går sändes uppesittarkvällen med Nina och Marielle från LP-verksamheten i Arvika. Du kan se programmet som nu finns upplagd på LP-verksamhetens Youtubekanal. Prenumerera gärna så får du meddelande direkt när vi lägger upp något nytt.

Nina, Marielle med flera önskar er alla en riktigt GOD JUL i programmet 

"Uppesittarkväll 21 december" från Arvika.

Vill du ha skattereduktion på dina gåvor?

 •   2020-12-17

Vill du ha skattereduktion på dina gåvor?

Nu är det inte lång tid kvar på detta år men du har fortfarande möjligheten att få skattereduktion på dina gåvor!

Passa på att utnyttja denna möjlighet! Läs mer om villkoren via länken  Skattereduktion eller hör av dig till oss om du har frågor så hjälper vi dig!

 

LP-verksamheten

 

 

Filmen "Jag ser" ett samarbete mellan Blå Bandet o LP-verksamheten

 •   2020-11-12

PRATA MED MIG - INTE OM MIG Det är lätt att vi pratar över huvudet på de barn som vi är extra oroliga för, med bekanta, grannar och arbetskamrater. Barn behöver en vuxen som sätter sig på deras nivå, ser dem i ögonen och visar omsorg om dem.

http://jagser.se/

LP-nyheterna nr 3 finns nu digitalt att läsa!

 •   2020-09-10

LP-nyheterna nr 3 finns nu digitalt att läsa!
Nu finns nummer 3 av vår tidning LP-nyheterna ute digitalt. Du kan läsa den på vår hemsida: http://www.lp-verksamheten.se/media/1672/lp-nyheterna-nr-3.pdf
Tidningen kommer annars ut kring 17 september alltså nästa vecka. Den finns att få tag i bland annat via våra lokala LP-kontakter och församlingar men du kan även höra av dig till LP-Riks i Alvik om du önskar prenumerera eller få ett enstaka exemplar. Skicka ett mejl till info@lp-verksamheten.se eller ring till 08-619 25 10.
Låt dig inspireras av berättelserna, vittnesbörden och annat intressant i tidningen!

Begravning av vår medarbetare Ilpo Alholm

 •   2020-08-20

Begravningen efter Ilpo Alholm kommer att ske i S:ta Clara kyrka i Stockholm fredagen den 28 augusti kl 11.00. Begravningsförrättare blir Carl-Erik Sahlberg som Ilpo har haft ett nära och mångårigt samarbete med.

Representanter från LP kommer naturligtvis vara med på begravningen och minnesstunden. På grund av rådande omständigheter så blir besöksantalet begränsat till 50 personer. De anhöriga kommer att bjuda in dessa personer genom en personlig inbjudan.

Vill du eller ni vara med och hedra Ilpos minne så kan du ge en minnesgåva till LP-verksamheten. Det kan du göra på följande sätt:
- Via vårt Bankgiro 900-4896 märk: "Ilpo och den hälsning ni vill ge".
- Via Swish 9004896 märk: "Ilpo och den hälsning ni vill ge".
- Via webben: http://www.lp-verksamheten.se/stoed-oss/minnesgaava/
- Skicka ett mejl till 
info@lp-verksamheten.se med all information så ordnar vi med minnesbladet och skickar sedan ett inbetalningskort på den summa ni önskar ge som minnesgåva.

Vill du utöver det som skrivs i minnesbladet skriva en hälsning så kan du skicka in det till oss på LP till e-postadressen: 
info@lp-verks…


LP-verksamhetens nya bok "Vägen hem"

 •   2020-07-07

LP-verksamhetens nya bok "Vägen hem" Nu har vi fått hem vår egen nya bok "Vägen hem". Människorna som du läser om i boken berättar naket och ärligt om sina liv. Det är människor som har hamnat i missbruk, hemlöshet och kriminalitet. Men de har alla hittat en väg till frihetens hem.

Du beställer boken enklast genom att skicka ett mejl till info@lp-verksamheten.se med dina kontaktuppgifter.

Vi skickar sedan boken hem till dig. Då vi befinner oss i semestertider samt att vi kan vara på kontoret med vissa begränsningar på grund av rådande omständigheter i samhället med Covid-19 kan det dröja några veckor innan du får din bok men den kommer att skickas så snart som möjligt.

Boken kostar 150 kr/st och betalas enklast via Swish 1235398003 märk gärna med "bok" eller via Bankgiro 900-4896.

PS. Boken kommer även inom kort att läggas upp på Pingst Webshop https://shop.pingst.se/

 

LP-verksamheten önskar en riktigt fin och skön sommar med bra och intressant läsning!

LP-KONFERENSEN 2020 I ARJEPLOG ÄR INSTÄLLD!

 •   2020-07-03

LP-verksamhetens ledningsgrupp har tagit det definitiva beslutet att ställa in LP:s norra konferens som planerats till vecka 33 (11/8 – 15/8) på hotell Lyktan i Arjeplog.

Vi har hoppats på, och försökt lyssna in om det skulle komma några, positiva signaler från myndigheterna angående Covid-19 som kunde ge oss mod att genomföra konferensen. Sorgligt nog så har det inte gjort det och vi vill visa stor respekt för denna speciella situation, myndigheternas rekommendationer och restriktioner, så vår slutsats har blivit att ställa in årets efterlängtade konferens.

Vi ser med stor förväntan fram emot att få mötas längre fram.

 

Vi önskar dig Guds rika välsignelse

Hans Wikström o Börje Dahlkvist

LP Sommarjour 2020

 •   2020-06-22

LP Sommarjour 2020 När det blir sommar kan det ofta vara svårt att nå fram och få en kontakt för det ärende man behöver lyfta, därför har vi på LP-verksamheten en sommarjour som svarar i telefon och även på mejl.

Se schema och kontaktuppgifter här

Nyhemsveckan pågår!

 •   2020-06-16

Nyhemsveckan pågår!

I går startade Nyhemsveckan, Pingströrelsens stora sommarkonferens på Nyhem i Mullsjö. Eftersom vi denna sommar befinner oss i en minst sagt annorlunda situation med Coronavirus, sker i stort sett allt digitalt. Missa inte LP-verksamhetens digitala monter där du möter Hans Wikström, Nina Eriksson och Robert Eklund som berättar om LP-verksamheten, vad som händer just nu, nyheter och annat intressant. På Torsdag 18/6 kl 09.30 - 10.00 möter du oss via Zoom länken som du bara klickar på så kommer du in på vårt Webinar/Digitala Monter och får höra mer. Välkomna!

https://nyhemsveckan.se/

Gå till Program och sen Digitala Montrar så hittar du länken till Zoommötet. Här är länken till samtliga montrar --> https://zoom.us/j/9076474641

DreamCenter Bibelskola i Göteborg

 •   2020-05-15

DreamCenter Bibelskola i Göteborg Har du funderat på att gå en bibelskola?

Nu finns ett utmärkt tillfälle för dig som har funderat på att gå en bibelskola. LP-verksamheten finns med bland flera aktörer när vi nu startar upp efter sommaren. Läs mer och gör din ansökan via länken här

Soppkök med LP-kontakten i Örebro

 •   2020-05-13

Nu under april/maj har det till dags dato serverats två soppluncher under två onsdagar. Tacksamma lunchgäster har varit personer knutna till LP-kontakten och även nya ansikten.

– Det känns väldigt bra att vi i en tid av social distansering hittat en väg till att erbjuda en god lunch och en liten uppdatering kring hur det står till, säger Anette Valdemarsson, verksamhetsledare för LP- arbetet.

Initiativet kommer egentligen från ICA Maxi och Karin o Martin Matteusson som såg att de skulle kunna få loss en av företagets egna kockar, att laga soppan och att följa med och dela ut den på plats på kyrkans södra entré.

– Engångsbestick gäller samt att vi är noga med handhygien och avstånd. Roger Mårtensson och Lasse Hjulgren ansvarar på plats. Vi märker att tider av isolering och ensamhet är svår även för våra vänner. När samhället stänger ner, vem ska de gå hem till om de nätt och jämt har tak över huvudet?

 

Ny musikvideo med Marielle Larsson o Marcus Andersson

 •   2020-05-05

Marielle Larsson och Marcus Andersson har gjort en helt ny musikvideo med titeln "Du rättar alla fel".

Låten är till förmån för LP-verksamhetens hjälpkassa. Vill du vara med och stödja arbetet på LP-verksamhetens behandlingshem Torpahemmet så kan du ge en gåva via Swish: 9004896 och märka med: "Torpa".

Musikvideon och flera andra filmer hittar du på: LP-verksamhetens Youtube kanal

 

 

Ny programserie "HOPP"

 •   2020-04-29

Missa inte "HOPP"! I kväll är bland annat Lili-Ann Karppinen från LP-verksamheten och Daniel Alm från Pingst med i programmet.

Programserien Hopp, som Pingst producerar i samarbete med TBN Nordic, Kanal10 och Radio Hope, fortsätter att sändas två gånger i veckan, på måndags- och onsdagskvällar klockan 21.00. Programmen går även att se och/eller höra i efterhand. Det handlar om en Gudstjänst och ett studioprogram varje vecka. Till flera av programmen har tittare/lyssnare kunnat skicka in frågor kring tro, som sedan besvarats av de medverkande i studion.

Länkar till de olika kanalerna finns här:

https://www.pingst.se/…/nyh…/hopp-till-tittare-och-lyssnare/

https://www.kanal10.se/webbtv

https://www.tbnplay.se/videos/tbn-nordic-live

https://radiohope.se

LP-konferensen Syd på Nyhem - Inställd!

 •   2020-04-20

LP-verksamheten har beslutat att ställa in konferensen på Nyhem 22-26 juni på grund av nuvarande restriktioner gällande Corona viruset.

Under några veckor framåt ser LP-verksamheten över möjligheten att sända via Sociala Medier under samma tid som konferensen skulle varit.

När det gäller konferensen Nord i Arjeplog så planeras den att genomföras med reservation för att planerna kan komma att ändras beroende på om myndigheternas restriktioner kvarstår eller om det kommer nya.

Ulrika Wadskog; ansvarig för den södra konferensen
ulrika.wadskog@lp-verksamheten.se

Börje Dahlkvist; ansvarig för den norra konferensen
borje.dahlkvist@lp-verksamheten.se

Stäng Systembolaget nu!

 •   2020-04-07

Stäng Systembolaget nu!

I speciella tider behövs extraordinära åtgärder. Massor av barn drabbas av en dubbel otrygghet just nu. Systembolagets ökade försäljning kan knappast någon glädja sig över förutom de som håvar in vinsten. VD:n Magdalena Gerger har tidigare sagt att vuxenvärlden måste ta ansvar för barnens situation. Detta sa hon när statistik tagits fram som pekade både på hur mycket alkoholen kostar skattebetalarna och hur många barn som berörs negativt.

Vart femte barn är, i vanliga fall, drabbade av otrygghet som en följd av vuxnas alkoholbruk. Dessa barn plågas ännu mer nu. Systembolagets ökade försäljning visar dessutom att antalet som genomlever detta helvete växer.

Många vuxna har fått sina rutiner rubbade och det, kopplat till oron för utvecklingen av Corona, blir alltför ofta skäl att ta till flaskan. Skillnaden mellan semester och helg-drickandet och det vi nu befinner oss i är att barnen inte vet när detta är över. Dessutom har de all sin egen oro att bearbeta. Barnen tar ansvar, städar upp, försvarar de vuxna och sliter hårt för att livet skall bli hanterbart. Hur ska dom orka nu?

Alko…

Skattereduktion för gåvor!

 •   2020-04-03

Skattereduktion för gåvor! Från och med den 1 juli 2019 kan du åter igen få upp till 1 500 kronor i skattereduktion för gåvor som du har gett till godkända gåvomottagare. För att kunna få skattereduktionen ska vissa förutsättningar vara uppfyllda.

LP-verksamheten blev i dag godkända som gåvomottagare av gåvor som ger rätt till skattereduktion.

Läs mer på vår hemsida här

Upprop om extra bön under Påskveckan!

 •   2020-03-30

Upprop om extra bön under Påskveckan! Pressrelease

Nyhemsveckan, Torpkonferensen, LP:s sommarläger, Gullbrannafestivalen, Hönökonferensen och Lappis gör ett gemensamt upprop.

Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer min räddning. Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg. Psalm 62:2-3

I en tid av oro får vi påminna oss var vi har vår trygghet. Vi vill därför gemensamt bjuda in till en bönevecka under påskveckan där vi får samlas på vår gemensamma klippa och be för vårt land, vår värld och hela den situation som råder. Självklart vill vi också be för våra respektive konferenser oavsett om dom kan genomföras eller inte det här året.


Konferensernas ledningar följer utvecklingen av Coronapandemin. Dock är det svårt att i detta skede bedöma hur framtiden ser ut och vi kommer därför var för sig fortsätta att noga följa utvecklingen för att kunna fatta ett beslut längre fram kring om respektive konferens kan genomföras eller inte. Vi kommer att följa de rekommendationer och restriktioner som myndigheterna ger och vi frågar också experter om råd.

Mikael Samuelson, ordförande för Föreningen Nyhemsveckan s…

Kärleken vinner!

 •   2020-03-27

Kärleken vinner! Nu drar vi igång vårkampanjen "Kärleken vinner"!

Rädslan har det svårt att behålla greppet om oss när kärleken får utrymme.

Läs mer om LP-verksamhetens vårkampanj här

Angående anmälan till LP-sommarkonferens Syd på Nyhem

 •   2020-03-23

På grund av rådande omständigheter gällande Coronaviruset och dess spridning i samhället så skjuter vi på anmälan till konferensen en månad framåt.

Vår målsättning är att genomföra konferensen enligt plan men beroende på hur situationen ser ut och rekommendationer i slutet av april så kommer vi ta beslut då om konferensen blir av eller inte. Håll utkik på vår hemsida för mer information efter hand.

 

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19 (CORONAVIRUS)

 •   2020-03-12

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19 (CORONAVIRUS)

LP-verksamheten meddelar följande:

Det är viktigt att vi alla medverkar till att spridning av smitta begränsas genom att följa råd och direktiv från våra myndigheter.

Pingst har gått ut med ett antal rekommendationer som vi följer. Se länk www.pingst.se/corona/

I dessa sägs det att de lokala församlingarna beslutar hur verksamheten bedrivs vad gäller samlingar med mindre än 500 deltagare. I det lokala LP-arbetet följer vi församlingens riktlinjer och rekommendationer.

Samtliga möten som planerats med Raymond Ramos under mars månad ställs in. (Kontaktperson Nina Eriksson)

Vad gäller kommande evenemang och möten i LP:s regi så fattas beslut lokalt.

Vad gäller de större evenemangen följer vi utvecklingen och avser att uppdatera informationen. Följ utvecklingen här på hemsidan.

Vi vill också uppmana till bön för läget. Vi ber för de som drabbas och deras anhöriga samt för de som finns i riskgrupper. Vi ber också för sjukvård, äldreomsorg, beslutsfattare, riksdag och regering om fortsatt mod och klokhet samt enighet.

För LP-verksamheten

Hans Wikström: hans.wikstrom@lp-verksamhe…

DN Debatt - ”Fel slutsatser dras av Portugals narkotikapolitik”

 •   2020-02-25

Läs gärna gårdagens debattartikel i DN som LP-verksamheten står bakom!

Narkotikapolitiskt center: I Portugal minskade dödligheten kraftigt efter avkriminaliseringen av eget bruk. Men nu ökar den igen.

Riksdagen har nyligen beslutat att narkotikapolitiken ska utvärderas. I debatten hörs röster för att Sverige ska göra som Portugal och avkriminalisera narkotikabruk.

Läs hela debattartikeln via länken https://www.dn.se/debatt/fel-slutsatser-dras-av-portugals-narkotikapolitik/

 

Ny LP-kontakt öppnar i Citykyrkan, Stockholm!

 •   2020-02-20

Ny LP-kontakt öppnar i Citykyrkan, Stockholm!

I kväll är det invigning av en ny LP-kontakt i Stockholm City.

Från och med nästa torsdag 27/2 kommer LP-verksamheten finnas med tillsammans med medarbetare från Citykyrkan i Stockholm på den nya LP-kontakten.

Pekka Liljeblom blir Föreståndare för LP-kontakten. Läs mer via tidningen DAGEN här

 

Mer information och kontaktuppgifter finns här

LP Behandlingshem Ursviken avvecklas!

 •   2020-02-20

LP Behandlingshem Ursviken avvecklas! LP-verksamhetens HVB hem i Ursviken avvecklas!

LP-verksamheten kommer att avveckla Ursvikens behandlingshem i Skellefteå. Det är med stor sorg och vånda vi tagit detta beslut. Verksamheten har dragits med ekonomiska underskott som har ökat under hösten 2019 och nu i starten på 2020.

Vi har under många år prövat olika metoder för att komma till rätta med de ekonomiska underskotten men nu upplever styrelsen sig tvingad till handling för att inte riskera LP:s hela ekonomi. Kommuner och andra placerande myndigheter placerar mycket få personer just nu och det bidrar till detta beslut.

Ursviken har under 20 års tid fungerat som ett mycket fint behandlingshem där över 500 personer fått möjlighet att börja om. Vi är djupt tacksamma till personalen som gjort ett fantastiskt jobb och vi vill nu på allt sätt stödja dem i den vidare processen.

Vi hoppas och tror att vi ska kunna öppna ett par stödboenden uppe i Norrland för att fortsätta hjälpa våra vänner.

Bed gärna för allt detta och att vi får mod och kraft att kunna hitta nya vägar.

 

Hälsningar

Hans Wikström

Verksamhetsledare för LP-…

Motivationsboendet Deborahuset stängs!

 •   2020-02-14

Motivationsboendet Deborahuset stängs!

Deborahuset i Skellefteå

Det är med kärleksfullt hjärta och stänk av sorg, som vi nu meddelar att vi stänger igen Motivationsboendet Deborahuset i Skellefteå.

Vi slog upp dörrarna 2015, det har varit fem fina år och vi har fått möta många fantastiska kvinnor under denna tid.
Så mycket skratt och tårar som blandats med härliga böner, det har varit en del av vår vardag. Vårt mål var att vi ville vara en fristad där en kvinna fick stanna upp, vila ut, bli motiverad och stärkt kunna gå vidare framåt i livet. Det lyckades vi med.

Vi har det senaste året sett hur det har stramats åt i budgetar och nedskärningar, så att någon ska få komma till ett motivationsboende är tyvärr inte så högprioriterat idag inom beroendevården. Detta är ju så sorgligt för det är de som lever i utsatthet som behöver mest hjälp.

Deborahuset stängs ned nu i mars, själva huset och dess verksamhet kommer ej finnas kvar i LP-verksamhetens regi.

Vad händer fortsättningsvis för kvinnor framåt?

I Skellefteå ser vi över vad LP kan hjälpa till med i någon form av öppenvård.

I LP-verksamheten så inser vi att vi ej kan…

Inspelning av ny musikvideo med Sebastian Stakset

 •   2020-02-10

Inspelning av ny musikvideo med Sebastian Stakset

I dag spelas en ny musikvideo in med Sebastian Stakset och folk från LP-verksamheten.

Platsen är S:ta Clara kyrkan i Stockholm.

Tar vi vuxna vårt ansvar?

 •   2020-02-10

Tar vi vuxna vårt ansvar?

Sorglig statistik visar att bara hälften av oss vuxna anser att det är helt fel att bli berusade när barn är med. För 9 år sedan var det 10% fler som ansåg att det är helt fel.
Bara 38% tycker att det är helt fel att bjuda ungdomar under 18 år i den egna familjen på alkohol. För 9 år sedan var det betydligt fler (56%)
Det är IQ som beställt undersökningen som visar detta.
Det går utför med vuxenvärldens ansvar och värderingar. Och fort går det. Vem kan göra något och vad kan göras?
Ett personligt beslut om att säga JA till ett liv utan alkohol och andra droger är kanske det viktigaste man kan göra. Att se till att miljöer, fester och familjen är alkoholfria kommer som en följd av det.
Eller vad tror du?

 

Börje Dahlkvist LP-verksamheten

Schema för LP möten i landet!

 •   2020-02-05

Häng med i det som händer i landet! På vår hemsida har vi ett schema för alla våra LP-möten, LP-konferenser och där vi är med i olika sammanhang. Gå in via länken så hittar du till schemat! Det fylls på löpande under året.

Länk till alla vår LP-möten och konferenser

SVT2 sänder en Gudstjänst från Pingstkyrkan i Härnösand

 •   2020-02-01

I morgon söndag 2 februari sänds en Gudstjänst från Pingstkyrkan i Härnösand. På SVT2 kl.10.00 predikar Roine Åkerblom. Hans Wikström verksamhetsledare för LP-verksamheten leder Gudstjänsten. Det sociala arbetet står i centrum för morgondagens Gudstjänst. Har du inte möjlighet att se programmet i morgon så går det i repris dels senare på kvällen 22.55 och även på måndag 3 februari kl.16.15.

P4 Värmland intervjuar LP-Grow

 •   2020-01-30

P4 Värmland besökte i veckan LP-Grow i Arvika och intervjuade Marielle Larsson och Jon Larsson. De berättar om arbetet bland unga vuxna som har problem med bland annat missbruk, ensamhet och psykisk ohälsa. Lyssna gärna på intervjun via länken här

Invigning av LP-Grow kontakten i Arvika

 •   2020-01-21

Det var fest i Arvika när LP-Grow hade invigning av den första kontakten i Sverige.

Läs mer via länken LP-Grow